Opening Antwerpse IoT-hub The Beacon

14 May

The Beacon is een business- en innovatiehub in de wereld van Internet of Things (IoT). Op donderdag 27 september 2018 opende The Beacon zijn deuren in het voormalige Tolhuis in Antwerpen. Zo wil Antwerpen zich positioneren als een belangrijke internationale hub voor digitale innovatie.

The Beacon verenigt technologiebedrijven, innovatieve start-ups, scale-ups, kapitaalverschaffers en toponderzoekers om ‘Internet of Things’-producten te ontwikkelen voor industrie, logistiek en smart cities. De stad is ervan overtuigd dat die kruisbestuiving het potentieel heeft om nieuwe impulsen te geven aan de klassieke industrie en logistiek – sectoren waarin de stad al sterk staat. Innovatie leidt tot een sterkere internationale positie, nieuwe economische activiteit en tewerkstelling.

Inmiddels hebben 17 bedrijven zich in het voormalige Tolhuis gevestigd: Accelleran, AKKA, Aloxy, Atos, Citymesh, Data Minded, Dockflow, Engie, NxtPort, Orange, Rombit, Seafar, SyncTrace, The Retail Factory en Verhaert. Zij kunnen beschikken over individuele kantoorruimtes, co-working-spaces, incubatorfaciliteiten, vergaderzalen, een koffiebar, een lunchzone en een dakterras. 

The Beacon is een realisatie van stad Antwerpen, imec, Havenbedrijf Antwerpen en Universiteit Antwerpen, en wordt ontwikkeld in samenwerking met technologiefederatie Agoria. Samen bieden zij toegang tot een sterk industrieel en logistiek netwerk van potentiële klanten, investeerders en onderzoekers.