Waar is de Antwerp Smart Zone?

De Antwerp Smart Zone ligt pal in Sint-Andries, een typisch Antwerpse buurt met smalle woonstraten, veel volk, drukke winkels en café’s, weinig parkeerplaatsen, enzovoort. Het is een miniatuurversie van de stad – ideaal om er experimenten op te zetten.

De Antwerp Smart Zone gaat van start in de wijk Sint-Andries. Deze levendige buurt met actieve bewoners is een ideale plek om experimenten uit te voeren. Vernieuwende ideeën zijn immers pas zinvol, als ze echt getest en goed bevonden zijn door de gebruiker. Daarom worden de slimme sensoren en camera’s in dit typisch stukje Antwerpen geplaatst, om er samen met de bewoners aan de slag te gaan.

Sint-Andries

De vijfhoek Kloosterstraat - Graaf van Egmontstraat - Nationalestraat en Augustijnenstraat is een typisch Antwerpse buurt waar veel mensen wonen in een heel diverse omgeving. Het is een buurt met veel winkels, cafés, restaurants, kantoren, openbare gebouwen, musea en scholen en met veel verkeer, drukke kruispunten, smalle fietspaden en weinig parkeerplaatsen … een miniatuurversie van de stad. Bovendien is de buurtwerking er goed uitgebouwd, wat samenwerking met de bewoners gemakkelijker maakt.

Wat de Antwerp Smart Zone hier kan testen op kleine schaal, kan later bruikbaar zijn voor heel de stad.